26 mar 2010

Egiptoko elikadura

Egiptoko elikadura

Egiptoarrak nekazari onak ziren eta bero asko eta euri gutxi egin arren produktu asko lantzeko gai ziren, adibidez, Garia, Garagarra, Porruak, Babarrunak Tipulak, Azak, letxua, meloiak, datilak, eta pikuak.

Egiptoarrak elikadura oso ona zuten Arrain,Barazkietan,Haragian,zerealetan, eta frutan oinarrituta.

§ Elikagai nagusiak


Elikagai nagusiak hauek ziren
-Garia
-garagarra
-Datilak
-Mahatsak
-Pikuak
-Uraza
-Tipula
-txitxirioak
-Arraia
-Arkumea

§ Sukaldaritza

Falafelak ( txitxirioekin egindako kroketak )eta Humusa ( txitxirioen patea ), oso famatuak dira.

Errezeta: Falafela

§ Osagaiak

Txitxirio baso bat
Tipula bat
Oliba olioa
Baratxuriak
Espezieak: Pimenta beltza, kuminoa

§ Materiala
Irabiagailua
Ontzi bat
Zartagina

§ Nola egin

Lehenengo txitxirioak beratu
Gero beste osagaiekin nahastu
Ondoren irabiagailuarekin txikitu
Azkenik bolak egin eta frijitu.


Egileak: Martin Daroca eta Odei Hijarrubia

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Seguidores